Finns det riktiga vänner över huvud taget..?

Allmänt / Permalink / 0
Nu tänker jag att vara lite luddig i det här inlägget, för ingen har egentligen något att göra med vem/vilka det är jag skriver om samt varför jag skriver det här om jag inte vill berätta allt särskilt detaljerat...
 
Men min tanke är iallafall om det finns riktiga vänner över huvud taget? Sen jag fick barn har jag märkt att vissa blir mer och mer egoistiska och bryr sig inte riktigt om andras känslor än ens egna. Det känns ibland som att man faktiskt inte kan räkna med någon annan än de som står en allra närmast, vilka är ens familj. Men även ens allra bästaste vän som man har känt i flera år. Tack gode gud för att den vännen aldrig har förändrats, utan hen har hela tiden varit den hen är.
 
Jag kan iallafall ge ett exempel på vad en vän inte ska göra, om denna vän verkligen var en vän. Har man planerat in att man ska hitta på någonting, så tycker jag absolut att man ska dyka upp. Gör man inte detta och exempelvis får förhinder så ser jag inget problem med att man hör av sig till den person som man har planerat något med, och inte bara struntar i det samt ignorerar samtal och sms. Det känns som att denna person inte hör av sig eller återkopplar på grund av att hen har hittat något roligare att hitta på typ. Nu kan man säga att jag var lite detaljerad i vad denna vän har gjort, men jag tänker att jag inte utelämnar namn eller något sådant, för så lågt tänker jag inte sjunka. Jag behöver helt enkelt skriva av mig, för jag fattar verkligen inte hur en sådan person tänker! Sen försöker man analysera denna persons tankar och undrar om jag är den enda som hen gör så här mot, eller om hen gör så här mot flera personer.
 
Jag tänker bara, att gör man så här mot folk så kommer det inte finnas någon kvar som ställer upp för en när man väl behöver det...Efter detta har jag iallafall sagt upp kontakten med denna person, för en påstådd vän som tar mer negativ energi än positiv förtjänar inte ens plats i mitt liv. Jag har viktigare personer att lägga min energi på som dessutom vill lägga energi på mig.
Till top